lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Ilija Batljan förnekar brott

Publicerad: 6 maj 2020, 05:57

Foto: Lars Pehrson /TT-SvD

SBB:s vd och största ägare Ilija Batljan, som på tisdagen anhölls av Ekobrottsmyndigheten, avvisar alla anklagelser om brott mot marknadsmissbrukslagen som riktas mot honom.

Ämnen i artikeln:

EffnetplattformenSBB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB

Nyhetsbyrån Direkt


”Det jag kan säga är att han förnekar med bestämdhet det som läggs honom till last. Nu avvaktar vi vad som händer fortsatt i utredningen under dagen”, säger Ilija Batljans försvarsadvokat i ärendet, Filip Rydin, i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen.

Filip Rydin säger vidare att han är belagd med yppandeförbud och att han inte kan ge några detaljer om vad utredningen består i eller vad och när som ska ha skett.

Det var på tisdagen som Ilija Batljan anhölls av EBM misstänkt för brott mot marknadsmissbrukslagen. Enligt ärendehandlingar från tingsrätten i Stockholm finns det fyra personer misstänkta i ett ärende som rör misstänkt insiderbrott och som EBM har hänvisat till.

Ärendet har sekretessklassats och vilka personer, bolag eller när de misstänkta brotten skulle ha skett, framgår inte av tingsrättshandlingarna.

”Det är åklagaren som håller i taktpinnen i det här läget och vi är fortsatt villiga att biträda åklagaren i det här ärendet”, säger advokat Filip Rydin.

Inte heller EBM:s förundersökningsledare i ärendet, Thomas Langrot, ville på tisdagskvällen ge några kommentarer till vad som har hänt till Nyhetsbyrån Direkt.

Misstankarna ska enligt Dagens industri handla om SBB:s bud på fastighetsbolaget Hemfosa i november 2019. Det skrev tidningen på tisdagskvällen med hänvisning till källor.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera