torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Hoist slopar utdelningen – aktien stiger

Publicerad: 20 december 2018, 08:12

Foto: istockphoto

Hoist Finance vill slopa utdelningen de kommande åren för att anpassa ekonomin till Finansinspektionens nya regler.


Nyhetsbyrån Direkt


Hoist Finance har efter Finansinspektionens nya besked i tisdags om högre riskvikter på förvärvade förfallna fordringar beslutat om ett antal åtgärder.

Styrelsen kommer att rekommendera årsstämman att inte betala utdelning för åren 2018 och 2019, vilket kommer att ha en positiv påverkan på kärnprimärkapitalrelationen med ungefär 0,6 procentenheter per den 31 december 2018 och ”stödja fortsatt tillväxt under 2019”.

Det uppger Hoist i ett pressmeddelande.

Styrelsen har samtidigt beslutat att sänka målintervallet för kärnprimärkapitalrelationen med 0,75 procentenheter, vilket motsvarar ett nytt målintervall på 1,75-3,75 procentenheter över myndighetskravet.

”Kombinationen av dessa två åtgärder hade pro-forma per tredje kvartalet 2018 medfört att kärnprimärkapitalrelation varit inom företagets målintervall”, skriver Hoist som framhåller att myndigheternas riskviktsbesked inte återspeglar någon förändring av underliggande risker.

Därtill meddelar Hoist att bolaget påskyndar processen att implementera en intern riskberäkningsmodell (IRK-modell) som speglar risken i portföljerna.

”Åtgärder vidtas också i syfte att utvärdera och etablera alternativa fondinvesteringsstrukturer. Det är Hoist Finance avsikt att genom dessa åtgärder motverka omotiverade ökningar av riskvikter”, uppger bolaget.

”Genom att vidta dessa åtgärder försäkrar vi oss om att kapitaliseringen är tillräcklig och vi ser i dagsläget inget behov av att ta in nytt aktiekapital”, säger Ingrid Bonde som är styrelseordförande i Hoist Finance.

”Vi ser goda tillväxtmöjligheter för Hoist Finance under 2019 och framåt och vi är fast beslutna att genomföra vår tillväxt- och effektiviseringsstrategi i en attraktiv marknad”, säger vd Klaus-Anders Nysteen.

Hoists aktie stiger över 2 procent efter beskedet på en annars blodröd börs.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera