måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

H&M-familjen tillbaka som ägare i Securitas

Publicerad: 12 januari 2022, 12:26

Foto: Henrik Montgomery / TT

H&M-familjen Perssons investeringsbolag Ramsbury har återigen tagit plats i Securitas ägarlista. Under december köpte Ramsbury 1,65 miljoner aktier i säkerhetsbolaget i en affär som sett till Securitas snittkurs under månaden uppgick till ungefär 200 miljoner kr. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste månadsuppdatering.

Ämnen i artikeln:

Securitas

Nyhetsbyrån Direkt


Ramsbury har varit ägare i Securitas tidigare men sålde hela sitt innehav 2018 med hänvisning till säkerhetsbolagets begränsade tillväxtpotential och pressade marginaler framåt.

”Ramsbury har i december 2021, efter det annonserade förvärvet av Stanley Security och den efterföljande kursnedgången, åter köpt aktier. Vi ser positivt på förvärvet och bedömer att tillväxten och inte minst marginalerna kommer förbättras. Securitas känner tillgångarna sedan tidigare, har en god geografisk överlappning och väsentlig ökning av digital och elektronisk säkerhet”, uppger Johan Vögeli, investeringsansvarig på Ramsbury, i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Securitas aviserade förvärvet av amerikanska Stanley Security den 8 december, en affär där köpeskillingen på skuld- och kassafri bas ligger på 3,2 miljarder dollar.

Ramsburys enskilt största innehav utgörs av H&M-aktier men investeringsbolaget har även innehav i 15 andra börsnoterade bolag, enligt Holdings. Sett till aktuellt marknadsvärde är Securitas Ramsburys 13:e största innehav.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera