torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

HIQ når inte ända fram

Publicerad: 12 augusti 2014, 05:54

It-konsultens vinst för andra kvartalet var lägre än vad analytikerna hade räknat med. En ljusglimt i rapporten är ökade marginaler i Finland.


Nyhetsbyrån Direkt


It-konsulten HIQ redovisar ett resultat före skatt på 30,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014.

Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på 33,7 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Omsättningen hamnade på 346 miljoner kronor. Det kan jämföras med analytikernas förväntningar på 346 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Klar marginalförbättring i Finland

It-konsulten HIQ:s verksamhet i Finland visar en klar förbättring under det andra kvartalet jämfört med början av året.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

”HIQ i Finland gör bra ifrån sig på en utmanande marknad som påverkas av omstruktureringarna i telekomindustrin. Vi vinner nya kunder och det andra kvartalet visar en klar förbättring jämfört med början av året”, skriver HIQ.

HIQ:s verksamhet i Finland stod för cirka 16 procent av koncernens omsättning under det första halvåret. Den finländska rörelsemarginalen uppgick till 14,5 procent under det andra kvartalet, upp från 4,8 procent under första kvartalet.

Rörelsemarginalen i Sverige, HIQ:s huvudsakliga marknad, gick däremot ned sekventiellt, från 12,4 procent i det första kvartalet till 8,3 procent under det andra kvartalet.

För bolaget som helhet uppgick antalet medarbetare till 1.389 (1.330) vid slutet av det andra kvartalet, varav antalet medarbetare i tjänst var 1.271 (1.222).

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera