onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Hexagon stoppar verksamhet i Ryssland

Publicerad: 1 april 2022, 06:35

Foto: Janerik Henriksson /TT

Hexagons första kvartal 2022 kommer att belastas med engångskostnader om cirka 63 miljoner euro där majoriteten avser effekterna av att bolaget fryser affärsverksamheten i Ryssland, och inkluderar nedskrivning av tillgångar i balansräkningen samt personalkostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.


Nyhetsbyrån Direkt


Till följd av Rysslands invasion av Ukraina har Hexagon beslutat att frysa affärsverksamheten i Ryssland. Som tidigare kommunicerats har Hexagon redan stoppat all export av hårdvara och mjukvarulicenser till Ryssland, och genomför nu ytterligare åtgärder för att anpassa verksamheten till den pågående situationen.

”Givet den osäkra situationen är dessa åtgärder under kontinuerlig utvärdering och kan justeras i samband med att situationen förändras”, skriver bolaget.

Cirka 2 procent av Hexagons årliga omsättning är hänförlig till försäljning i Ryssland, och Hexagon har cirka 200 anställda i landet.

I engångsposternas totalbelopp på 63 miljoner euro ingår utöver kostnader för Ryssland även integrations- och transaktionskostnader relaterade till Hexagons köp av ETQ som nu har slutförts. Förvärvet av ETQ, en leverantör av SaaS-baserad mjukvara för kvalitet (QMS), hälsa och säkerhet (EHS), samt regelefterlevnad, meddelades första gången i februari i år. Köpeskillingen är, som tidigare uppgetts, 1.200 miljoner dollar.

Intäktsjusteringar avseende förvärvade förutbetalda intäkter på 5 miljoner euro kommer att påverka resultaträkningen under kommande tre kvartal, med start i andra kvartalet 2022, skriver Hexagon.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera