onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Hälsovårdsbolagets kursrusning ett ”totalt mysterium”

Publicerad: 13 oktober 2016, 09:56

Foto: istockphoto

Hälsovårdsbolaget Midsonas A-aktie har stigit kraftigt den senaste tiden och den senaste veckan rör det sig om en rusning på 185 procent. Bolaget självt ställer sig helt frågande till kursexplosionen.

Ämnen i artikeln:

Midsona

Nyhetsbyrån Direkt


”Vi har egentligen inga kommentarer och vi förstår ingenting av vad som händer. Det är ett totalt mysterium för oss”, säger Midsonas finanschef Lennart Svensson till Nyhetsbyrån Direkt.

Även Midsonas B-aktie har gått starkt, men är inte i närheten av A-aktiens utveckling. Går man tillbaka till i somras handlades bägge aktieslagen kring 35 kronor. På torsdagsförmiddagen noteras A-aktien till 213 kronor och B-aktien till 49 kronor. Det ger en uppgång sedan årsskifte på 526 respektive 72 procent.

”Vi förstår inte varför A-aktien drar. Det är ett väldigt litet antal A-aktier i bolaget totalt sett och majoriteten av dessa sitter på vår huvudägare (Stena, reds anm). Tittar man på avsluten så är bara småposter som handlas så att få någon corner genom A-aktier, att få någon påverkan på styrningen av bolaget, det har jag väldigt svårt att se”, resonerar Lennart Svensson.

Enligt ägartjänsten Holdings finns det drygt 28 miljoner B-aktier i Midsona och bara 400.000 A-aktier. Av dessa A-aktier äger Stena 257.000 vilket ger en röstandel på 29,98 procent.

Graf: kursutveckling Midsona A och B senaste månaden

{Chart}

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera