lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Goldman: Wall Streets breda index fortfarande dyrt

Publicerad: 17 oktober 2022, 10:06

Foto: Shutterstock

Attraktiva placeringsmöjligheter går just nu att hitta i marknaden men i helhet är Wall Streets breda börsindex S&P 500 fortfarande dyrt givet historik och nuvarande ränteläge. Det menar Goldman Sachs strateger med David Kostin i spetsen i en analysuppdatering.


Nyhetsbyrån Direkt


Den riskjusterade avkastningen för S&P 500 är inte attraktiv, men värderingen skiljer sig vida åt inuti marknaden, resonerar Goldman Sachs-strategerna.

Möjligheterna går enligt David Kostins synsätt att hitta bland så kallade värdebolag, bland verksamheter med snabb kassaflödesgenerering, lönsamma tillväxtbolag, cykliska bolag och småbolag.

Uppdateringen sker i samband med att S&P 500 sjönk under Goldman Sachs basscenariovärdering för indexet vid årets slut, som ligger på nivån 3.600. Vid fredagens stängning var indexet på 3.583. Trots det är alltså indexet fortsatt att betrakta som dyrt, enligt strategerna.

Bankens prognos för var indexet ska avsluta året i händelse av en ”kraschlandning” för konjunkturen är nämligen 3.150. Dit är det ytterligare 12 procent kvar, efter att index backat 25 procent hittills i år, i takt med att Federal Reserve försökt kyla ner inflationen med räntehöjningar, som nu alltså skulle kunna leda till lågkonjunktur.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera