fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Gardell: Scania-affär skulle gynna Volvo

Publicerad: 19 mars 2014, 07:10

Foto: Rickard Kilström / Kontinent

En sammanslagning av Scania och Volkswagen-kontrollerade MAN skulle gynna Volvo. Det säger Christer Gardell, chef för Cevian Capital som är Volvos näst största ägare.

Ämnen i artikeln:

Christer GardellVolvo

Nyhetsbyrån Direkt


En sammanslagning av Scania och Volkswagen-kontrollerade MAN skulle gynna Volvo och underlätta för den Göteborgsbaserade lastbilstillverkaren att ta marknadsandelar.

Det tror Christer Gardell, chef för Cevian Capital som är Volvos näst största ägare, enligt en intervju med Bloomberg News.

”I det korta perspektivet tror jag att integrationen av två bolag skulle skapa viss förvirring bland kunderna”, säger Christer Gardell om Volkswagens bud på Scania.

I intervjun uttrycker han återigen förhoppningar om stigande marginaler i Volvo. Han tror att lastbils- och anläggningsmaskinsdivisionerna kommer att ha underliggande ebita-marginaler på minst 10 procent i slutet av innevarande år, i så fall en uppgång från 4,3 respektive 4,7 procent under 2013.

”Annars skulle det vara en besvikelse”, säger Christer Gardell.

Under de senaste veckorna har stora poster A-aktier i Volvo omsatts på börsen. Christer Gardell vill inte avslöja Cevians exakta röstandel i fordonstillverkaren utan nöjer sig med att konstatera att den ligger mellan 10 och 15 procent. Cevian kontrollerade 10,5 procent av rösterna vid årsskiftet, enligt SIS Ägarservice.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera