söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

G5 Entertainments resultat högre än väntat

Publicerad: 10 augusti 2023, 05:48

G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, redovisar ett rörelseresultat om 38,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2023 (1,0).

Ämnen i artikeln:

G5 EntertainmentDelårsrapport

Nyhetsbyrån Direkt


Utfallet var 6 procent högre än analytikernas genomsnittliga förväntan som var 36,8 miljoner kronor enligt en sammanställning gjord av Infront.

Nettoomsättningen uppgick till 331 miljoner kronor (344) och var 2 procent lägre än väntade 339 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen steg till 11,7 procent (0,3) och var 0,8 procentenheter högre än väntade 10,9 procent.

Den stabila utveckling som gamingbolaget G5 Entertainment noterade under årets första tre månader fortsatte under andra kvartalet i linje med det "nya normala"-scenario som presenterades i slutet av förra kvartalet.

Det skriver bolagets vd Vlad Suglobov i delårsrapporten.

"Vi förväntar oss fortsatt stabilitet under andra halvåret 2023, och ser, tack vare vår nya pipeline av spel, möjligheter till en än mer positiv utveckling", skriver han.

G5 Store fortsatte under kvartalet att visa en snabb tillväxt, enligt Vlad Suglobov, vilket bidrog till en ökad bruttomarginal. Bruttomarginalen uppgick under kvartalet till 67,4 procent (66,2).

"G5 Store växte med 17 procent räknat i dollar jämfört med årets första kvartal och med 106 procent jämfört med samma period förra året. Tillväxten i intäkter från G5 Store innebär en kraftfull ökning av vår bruttomarginal, detta eftersom vi inte behöver betala de omfattande butiksavgifterna, som i andra distributionskanaler och beroende på plattform, ligger på upp till 30 procent", skriver G5-chefen, som också noterar att intäkterna från G5 Store stod för nästan 10 procent av de totala intäkterna.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera