torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Fyra heta köptips

Publicerad: 4 april 2019, 05:51

Foto: istockphoto

Affärsvärlden rekommenderar köp av Systemair, Attendo och Green Landscaping i sitt senaste nummer som publicerades på onsdagskvällen. Även för Helsingforsnoterade Detection Technology ges ett köpråd.


Nyhetsbyrån Direkt


Affärsvärlden räknar med att Attendo kan ha en tillväxt runt 7 procent de kommande åren. Förutsatt att vinstmarginalen börjar vända uppåt igen 2020 handlas aktien då på p/e 13, vilket för ett konjunkturokänsligt bolag med stark marknadsposition och goda långsiktiga tillväxtmöjligheter är attraktivt, menar tidningen.

Att Attendo måste plöja ner 200 miljoner kronor i Finland för att säkra kvalitetsnivån på verksamheten väcker frågor om bolagets styrning. Men trots detta frågetecken har kursfallet i Attendo skapat ett köptillfälle, resonerar Affärsvärlden.

Systemair fortsätter att leverera stabil tillväxt, men lönsamheten har utvecklats åt fel håll på senare år. Lönsamhetsproblemen har dock gjort att premievärderingen nu är som bortblåst, varpå bolaget inte behöver leverera mycket alls för att försvara nuvarande värdering, menar Affärsvärlden och ger rådet köp.

”Och lyckas ledningen få ordning på skutan så finns plötsligt uppsida på alla fronter: tillväxt, lönsamhet och multipel”, heter det i analysen.

Green Landscaping beskrivs som en snabbväxande förvärvsmaskin med en tydlig idé: konsolidera den fragmenterade marknaden för skötsel av utemiljöer. Enligt Affärsvärlden värderas Green Landscapings tillväxt lågt och marknaden verkar knappt ha tagit notis om de nya förvärven, som gör att bolaget redan nu närmar sig 2 miljarder i omsättning för 2019.

Utan att räkna med ytterligare förvärv hamnar p/e-tale på 12,9 för 2020 och rådet blir köp.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera