tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Fyra blandade aktietips

Publicerad: 29 augusti 2012, 06:24

Foto: iStockphoto

Affärsvärlden (AFV) ger fyra rekommendationer i sitt senaste nummer. Ett köp- och ett säljtips, samt två råd att vänta.

Ämnen i artikeln:

Active BiotechNet Entertainment

Nyhetsbyrån Direkt


För konglomeratet Midway får en brist på triggers tidningen att avvakta med köp, trots en lockade värdering. Givet nuvarande konjunktursignaler har AFV svårt att se ett större resultatlyft i år eller nästa år, vilket skulle komma att göra det svårt för aktien att lyfta. Tidningen oroas också över skuldsättningsgraden, och rekommendationen blir att vänta.

AFV ser ett starkt kassaflöde och en bra lönsamhet i OEM. Finansiellt anses också risken vara låg, då bolagets balansräkning i princip är obelånad. På tidningens analyser för 2012 värderas aktien dock till p/e 11, vilket anses vara lite för dyrt. Tidningen rekommenderar således att vänta, och att köpa på rekyl när aktiekursen är kring 55 kronor.

För Net Entertainment ser det ljust ut framöver, enligt AFV, främst med avseende på att de italienska spelmyndigheterna i somras meddelade att enarmade banditer kommer att tillåtas på nätet från december i år. Tidningen ser även positivt på utvecklingen av mobila kasinon, som anses komma att börja växa kraftigt genom den alltmer utbredda spridningen av smartphones.

På den negativa sidan observerar AFV en kronförstärkning mot euron, vilken påverkar bolaget negativt, samt ökade avskrivningar. Rekommendationen blir alltjämt köp, med en riktkurs på 90 kronor på ett års sikt.

För bioteknikföretaget Active Biotech skriver AFV att mycket tyder på att det finns ”ett uppdämt säljtryck”, efter det att aktien rusat under året. Därtill noterar tidningen att insynspersoner och storägare varit passiva, med inga registrerade köp sedan årsskiftet.

AFV skriver att det finns möjligheter att bolagets nya mediciner blir storsäljare, men att risken samtidigt är stor att bolaget ”fortsätter att leva ur hand i mun” under de kommande åren. Rekommendationen blir sälj.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera