söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Förväntad förlust för NCC

Publicerad: 29 april 2019, 05:17

Foto: Ingvar Karmhed /TT-SvD

Bygg- och fastighetsbolaget NCC redovisar en förlust för det traditionellt svaga första kvartalet. Resultatet var i linje med analytikernas förväntningar.


Nyhetsbyrån Direkt


NCC:s rörelseresultat blev -352 miljoner kronor i det första kvartalet. Infront Datas snittestimat, utifrån tre analytikers prognoser, var -354 miljoner kronor.

NCC har ofta ett negativt resultat under det första kvartalet på grund av att bolagets del Industry har en säsongsmässig låg aktivitet och därmed uppvisar förlust.

Nettoomsättningen blev 11.434 miljoner kronor, mot förväntade 11.431 miljoner.

Lägre men stark orderingång

NCC hade en orderingång för det första kvartalet 2019 på 15,5 miljarder kronor mot 17,5 miljarder kronor i det första kvartalet 2018. Analytikernas snittprognos låg där på 16.011 miljoner kronor.

”Det är en bra orderingång, det är en av de högre orderingångarna vi haft i ett första kvartal. Orderingången var lite högre i fjolårets första kvartal, men då hade vi järnvägsprojektet Centralen (deletapp av Västlänken i Göteborg red. anm) på 5 miljarder”, säger vd:n Tomas Carlsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Han påpekar att det inte går att räkna med sådana stororder i det första kvartalet varje år.

Det gångna kvartalets orderingång var 3 procent lägre än Infront Datas snittestimat på 16,0 miljarder kronor.

Tomas Carlsson framhåller att det gångna kvartalets orderingång var ”väsentligt högre än upparbetningen” och att NCC således ”byggde orderstock”. Under det första kvartalet ökade orderstocken från 56,8 miljarder (vid årsskiftet) till 61,4 miljarder kronor (vid utgången av mars).

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront Data. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera