torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Förvaltarna: Electrolux Pro en dold diamant

Publicerad: 16 juni 2021, 05:44

Foto: Elux Pro

Odin Sverige har tagit in Electrolux Pro i portföljen. Fondens förvaltare konstaterar att pandemiåret varit tufft för bolaget men att det nu ser ljusare ut.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Det är i fondens månadsrapport som förvaltarna berättar att man gått in i Electrolux Pro. Bolaget är en avknoppning från Electrolux och fokuserar på köks- och tvättutrustning till professionella kunder.

”Bolaget har varit den dolda diamanten i Electrolux-koncernen eftersom de uppvisat en stark historisk prestation med betydligt högre lönsamhet och tillväxt än övriga Electrolux”, skriver förvaltarna.

Man konstaterar visserligen at pandemiåret satt affärsmodellen på prov men förvaltarna tycker att bolaget ser ut att ta sig igenom krisen på ett imponerande sätt och går betydligt bättre tider till mötes.

”Positionen inför framtiden är stark eftersom de är marknadsledare i Europa och har en stark balansräkning med tydlig ambition om att växa via förvärv i USA. Trots att aktien gått mycket sedan noteringen mitt i krisen är vår bedömning att de långsiktiga förväntningar som ligger i priset är relativt låga jämfört med vad vi tror bolaget kommer kunna prestera över tid”, skriver förvaltarna.

Förutom att gå in i Electrolux Pro har Odin Sverige ökat i Axfood, Assa Abloy och Essity.

”Samtliga tre bolag erbjuder relativt goda tillväxtmöjligheter med låg operativ risk till attraktiva priser i likvida aktier”, skriver förvaltarna.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera