tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Förvaltaren plockar upp byggjätten – god potential kontra risk

Publicerad: 14 augusti 2023, 13:00

Foto: Carnegie Fonder

Carnegie Småbolagsfonds förvaltare Mattias Montgomery har plockat in Skanska i portföljen under den gångna månaden. Han ser en god risk kontra potential i Skanska, då kursen har kommit ned och svagheter i bostadsbyggandet redan har inträffat och förväntas fortsätta framgent.


PA/

Privata Affärer / Nyhetsbyrån Finwire


"En stor del av Skanska är projektutveckling i egen regi, och hur man än vrider och vänder på en rimlig rabatt så värderas övrig byggverksamhet till bara några få gånger ett normaliserat rörelseresultat", skriver förvaltaren i fondens månadsrapport.

Montgomery uttrycker förtroende för Skanska, med betoning på företagets stabila kassaflöde som en styrka. Detta kassaflöde bedöms möjliggöra utdelningar och ytterligare investeringar i projekt, vilket i sin tur skapar mer värde.

"Nu går vi in i en svagare konjunktur med en rekordstark orderbok och nettokassa. Historiskt har dessutom styrelsen inte varit rädda för extrautdelningar. Börsen kommer kanske aldrig prisa in projektutvecklingen till fullo, vilket vi tycker caset klarar sig utan", avslutar förvaltaren kring bolaget.

Läs också: Hernhag synar tre lågt värderade aktier

Läs också: Klassiska utdelningsstrategin fungerar inte längre

Läs också: Hernhag: Sex lockande utländska investeringsbolag

Läs också: Jokrarna som avgör bostadsmarknaden i höst

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera