lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Forbes: Cinnober ett möjligt uppköpsobjekt

Publicerad: 7 september 2018, 10:29

Foto: Cinnober

Den svenska fintech-utvecklaren Cinnober är en möjlig uppköpskandidat. Det skriver Forbes med hänvisning till en källa.


Nyhetsbyrån Direkt


”Jag tror att ett uppköpsscenario är ganska troligt”, säger en svensk källa till tidningen.

Tidningens uppgiftslämnare tror att bolaget kan återhämta sig med den nya vd:n Peter Lenardos. Samtidigt säger källorna att Cinnober skulle kunna vara en uppköpskandidat, hamna i en budsituation eller att det delas upp.

”Private equity-vägen kan vara ett sätt för bolagets skapare att sälja vissa av innehaven innan bolaget återhämtar sig och innan det slutligen kan säljas vidare”, fortsätter tidningen.

Får den nya vd:n inte Cinnober på rätt köl inom ett halvår kan han vidare komma att kickas ut, enligt Forbes ”välunderrättade” källor.

Cinnober är förlusttyngt i nuläget i spåren av tillväxtsatsningar. Peter Lenardos var i samband med halvårsrapportens presentation noga med att poängtera att Cinnober-koncernen kommer att leverera ett positivt resultat nästa år. Han tryckte hårt på att verksamheten kommer att kunna finansieras utan ytterligare kapitaltillskott.

Forbes källor påpekar att det inte skulle se bra ut om Cinnober skulle be marknaden om ytterligare kapitaltillskott efter emissionen i början av 2017.

”Det som verkligen slår mig är det fundamentala misstaget att hålla den emissionen till 175 miljoner kronor eftersom bolaget med dåvarande aptit på marknaden lätt skulle ha kunnat dra in det dubbla”, säger en källa.

Skulle Cinnober nu behöva be marknaden om finansiering ”vilket är ganska troligt inom kanske sex månader”, skulle inte marknaden ta det positivt, enligt källan.

Cinnober var upp drygt 3 procent på fredagsförmiddagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera