torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Fingerprints vd: Nordea överskattar hotet mot bolaget

Publicerad: 2 september 2016, 10:34

Foto: Fingerprint

Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson flaggar för att han kommer att köpa fler aktier i bolaget. Dessutom menar han att Nordea överskattar hotet mot Fingerprint i den säljrekommendation som banken levererade förra veckan.

Ämnen i artikeln:

Christian FredriksonFingerprint Cards

Nyhetsbyrån Direkt


”Jag kommer säkert att köpa mer aktier, helt säkert”, sade han i en webb-tv-kanalen EFN när han besökte programmet Börslunch på fredagen.

För närvarande äger Christian Fredrikson, som varit vd för bolaget sedan den 1 augusti, 2.000 aktier i Fingerprint Cards.

TFT-sensorer långt fram i tiden

Genomslag för sådana TFT-sensorer som Nordea målar ut som ett hot mot Fingerprint Cards i en säljrekommendation ligger långt fram i tiden, och Fingerprint Cards forskar dessutom själva på området.

Det sade bolagets nya vd Christian Fredrikson vid ett besök i Handelsbankens tv-kanal EFN:s sändning ”Börslunch” på fredagen.

”Det överskattas hur snabbt det där kommer att komma”, sade han, efter att ha förklarat att han tror att teknologin så småningom kommer att vara mogen för lansering, men att det är ”flera år” innan så kan ske ”tekniskt, ekonomiskt, volymmässigt och hållbarhetsmässigt”.

Nordea publicerade en säljrekommendation den 26 augusti, varvid Fingerprint-aktien stängde på minus 2,5 procent.

Hög konkurrens och hård prispress

I övrigt framhöll Christian Fredrikson under sändningen att Fingerprint Cards måste, som marknadsledare inom en högteknologisk industri, leva med hög konkurrens och hård prispress.

”Man kan vara nöjd i fem sekunder, man måste hela tiden vara innovativt och våga ta risk. Visst har jag följt konkurrenterna och det är viktigt att veta vad de gör men vi måste köra vårt eget”, sade han.

Kassan lyfte han fram som en viktig styrka för bolaget och talade bland annat om möjligheterna till att göra förvärv.

”Vi tittar på det som förflyttar oss framåt. Det måste passa strategiskt, måste vara tekniskt otroligt bra, och vara något som vi inte kan göra själva”, sade han och tillade att ett förvärv även måste passa in kulturellt och att det slutligen naturligtvis handlar om att man måste vara överens om värderingen.

Stort förtroende för Carlström

Christian Fredrikson uttryckte också sitt förtroende för huvudägaren och affärsutvecklaren Johan Carlström, apropå att denne är åtalad för grovt insiderbrott. Huvudförhandling väntas i Stockholms tingsrätt till våren.

”Johan har också jättemycket idéer och passion för det här bolaget, och har varit med och skapat det”, sade han och lovordade på en fråga från SvD-skribenten Peter Benson Johan Carlströms arbete som affärsutvecklare och hans många idéer.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera