lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Fingerprints nya vd ser ”solid tillväxt och lönsamhet” nästa kvartal

Publicerad: 25 augusti 2016, 11:18

Fingerprint Cards nya vd Christian Fredriksons presentation vid SEB:s onsdagsseminarium hölls i ett allmänt positivt tonläge, och bolagets förväntningar på solid tillväxt och lönsamhet under nästkommande kvartal upprepades av biometribolagschefen.


Nyhetsbyrån Direkt


Det framgår av ett åhörarreferat som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av, författat av en närvarande finansmarknadsaktör.

Den före detta F-secure-vd:n Christian Fredriksons tankar om säkerhet betecknas som ”intressanta” i referatet: biometri kan enligt honom hjälpa IoT-systemet (internet och telekom i bred bemärkelse) att bli säkert, och pinkoder är enligt honom historia då det helt enkelt inte är säkert.

Christian Fredrikson kommer enligt åhörarens uppfattning att fokusera sina insatser på två områden:

1. Utveckla mer verksamhet med mobiltillverkarna genom att addera mer funktionalitet, exempelvis att öppna olika appar med olika fingrar.

2. Utveckla nya ben för Fingerprint Cards att stå på, både organiskt och via företagsaffärer. Några större förvärv tycks dock inte vara att vänta; ”M&A har risker” heter det i referatet, och förvärv planeras bara om det verkligen kan bidra med något kompletterande. Ögonavläsning (”iris”) betraktas av vd:n som ett komplement och inte ett hot, och kort, bilar och sjukhus betecknas som intressanta områden.

En hel del frågor ställdes under seminariet kring genomsnittligt försäljningspris (ASP). Svaret lydde att FPC behöver driva utvecklingen mot ny och bättre funktionalitet, något som redan pågår.

”Min slutsats: de nästkommande kvartalen kommer att hållas i en väldigt positiv ton”, avslutas referatet.

På onsdagen, när Christian Fredrikson gav sin presentation, steg biometriaktien kraftigt och stängde på plus 8 procent och kursen 113 kr.

På torsdagen hade aktien vid lunchtid rekylerat tillbaka något, minus drygt 2 procent till strax under 111 kr per aktie.

Diagram: Fingerprint Cards, 23-25 augusti 2016

Källa: Infront

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera