fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

”Ett stabilt tillväxtcase med förvärvspotential”

Publicerad: 19 november 2021, 11:13

Foto: Shutterstock

Servicebolaget Coor är en tydlig återöppningsvinnare med en stabil organisk tillväxt, god lönsamhet och hög direktavkastning. Det anser Carnegie Private Banking som lyfter fram aktien som ”Veckans aktiecase”.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Enligt Carnegie är Coor marknadsledande i Norden inom integrerade fastighetstjänster (IFM) som lokalvård, restauranger, posthantering, reception och fastighetsskötsel.

” Idag utgör IFM 59 procent av Coors totala omsättning. Geografiskt utgör Sverige hälften av omsättningen, Norge en knapp fjärdedel och resterande del i Danmark och Finland. I samtliga dessa länder har nu myndigheternas restriktioner för pandemin i stort sett upphört och många vänder successivt tillbaka till sin arbetsplats, vilket är positivt för Coor”, skriver Carnegie Private Banking i ”Veckans aktiecase”.

Dessutom har Coor återupptagit förvärvsresan och har under andra halvåret i år adderat två stora förvärv som ger stöd åt tvåsiffrig vinsttillväxt även under 2022.

Carnegie anser att Coor i grunden är ett defensivt case med en hög andel fasta abonnemangsintäkter som ger bolaget stabilitet.

”Verksamheten i Coor är kapitallätt med starka kassaflöden som möjliggör fina utdelningar. Direktavkastningen är i nuläget attraktiva 5 procent. Balansräkningen ger dessutom stöd åt en fortsatt förvärvsresa”, skriver Carnegie Private Banking och rekommenderar köp med riktkursen 100 kr.

Coors aktie handlas för 92,50 kr vid lunchtid på fredagen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera