måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

”Eniro konkurrerar med tomten”

Publicerad: 29 november 2010, 08:40

Eniros emission är ur ett småspararperspektiv den värsta på många år. Det menar Avanzas Claes Hemberg som uppmanar alla aktieägare att agera.

Ämnen i artikeln:

Nyemission

AB

Anna Blomén


Detaljerna kring Eniros nyemission är nu offentliga. Som villkoren ser ut blir den teoretiska kursen 63 öre per aktie från och med måndag. Det innebär en utspädning på över 80 procent jämfört med onsdagens slutkurs.

– Eniros emission kommer innebära mycket stora förluster för många småägare. Den delägare som inte agerar tappar 83 procent av aktievärdet. Det här är kort sagt den värsta emissionen på många år. Dessutom konkurrerar Eniro med tomten, vilket sänker intresset ytterligare, säger Claes Hemberg.

Som vanligt vid nyemissioner är rådet att teckna nya aktier om du tror på bolaget.

Om man däremot inte tror att bolaget har någon framtid bör man sälja så fort som möjligt.

Ett annat alternativ är att behålla de befintliga aktierna och bara sälja teckningsrätterna. Problemet är att handeln med dessa inte kommer igång förrän nästa fredag. Därmed riskerar den småsparare som avvaktar att drabbas om aktien sjunker under nästa vecka.

Från och med måndag den 29 november handlas aktien utan rätt till teckningsrätter. Handeln med teckningsrätterna äger sedan rum mellan den 3 och 14 december.

Men för många blir Eniro en förlustaffär oavsett hur man agerar i nyemissionen. Sedan årsskiftet har aktien sjunkit hela 90 procent.

MAGNUS GUSTAVSSON, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera