söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Eniro gör jättenedskrivning

Publicerad: 15 augusti 2016, 05:59

Foto: Bezav Mahmod / TT-SvD

Sök- annonsbolaget Eniro har i samband med bokslutet för det andra kvartalet tagit en nedskrivning av immateriella tillgångar om 873 miljoner kronor varefter resultatet efter skatt blev -852 miljoner kronor för delårsperioden.


Nyhetsbyrån Direkt


Det framgår av ett pressmeddelande som bolaget skickade ut på fredagen efter att den nya styrelsen beslutat att tidigarelägga publicering av bolagets resultat för det andra kvartalet.

Nedskrivningen kommer efter en ”fördjupad” analys och en nedjustering av den antagna intäkts- och resultatutvecklingen i kombination med höjd riskbedömning.

”Vidare innebär ovan nämnda antaganden att ytterligare åtgärder behöver vidtas för att Eniro skall leva upp till villkoren i bolagets låneavtal under första kvartalet 2017”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Rapporten visar att Eniros intäkter under det andra kvartalet uppgick till 496 miljoner kronor (634), en minskning med 22 procent.

Ebitda-resultatet var 116 miljoner kronor (49). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 59 miljoner kronor (-56).

I fredags meddelade Eniro även att styrelsemedlemmen Örjan Frid omedelbart tar över vd-posten i bolaget och att Stefan Kercza har fått sparken.

Tidigare var det sagt att Eniros rapport skulle komma den 24 augusti.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera