torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

”Electrolux låga värdering är befogad”

Publicerad: 18 maj 2020, 06:01

Foto: Henrik Montgomery /TT

Det är svårt att se vilka ess i rockärmen som ska stärka Electrolux position i den hårt konkurrensutsatta globala vitvarubranschen. Det skriver Affärsvärlden i en analys i det senaste numret där tidningen ger rekommendationen neutral för aktien.


Nyhetsbyrån Direkt


I numret återfinns även köprekommendationer av Platzer och Bilia, vilka dock publicerades online av Affärsvärlden tidigare i förra veckan.

Electrolux guidade för en betydande förlust i andra kvartalet i delårsrapporten för det första kvartalet där effekterna av pandemin med covid-19 syntes tydligt.

Efterfrågan väntas visserligen återhämtas med start ganska snart i takt med att världen börjar öppnas upp igen, men arbetslösheten kommer att vara fortsatt hög och därmed kommer fokus att ligga på lägre priser, något som kan innebära extra motlut för Electrolux som försöker skjuta försäljningsmixen mot premiumprodukter, resonerar tidningen.

”Aktien kan framstå som billig men det är befogat och bland billiga aktier finns det bättre alternativ. Exempelvis avknoppningen Electrolux Professional”, skriver Affärsvärlden.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera