tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Efter kurssmällen: Klädesbolaget är storbankens nya sektorfavorit

Publicerad: 14 mars 2023, 08:30

Foto: Getty Images

Swedbank har en ny favorit i konsumentsektorn. Sportklädesbolaget New Wave, som fallit drygt 15 procent i år, ersätter H&M i tisdagens portföljuppdatering.


Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Swedbank anser att New Wave nått ”högst attraktiva värderingsnivåer” och sportklädesbolaget får därför ta över H&M:s plats bland storbankens favoriter i konsumentsektorn.

”Den oro som finns för att marginalen under 2023 skulle komma att falla ner under det långsiktiga målet på 15 procent ser vi således som överdriven och enligt våra prognoser räknar vi med en marginal på 16,1 procent under 2023-2024e (estimat/prognos, reds. anm)”, skriver banken i en portföljuppdatering.

Analyshuset Kepler Cheuvreux, som ansvarar för Swedbanks aktieanalyser, köpstämplar aktien med riktkursen 250 kr, vilket motsvarar en uppsida på drygt 42 procent jämfört med måndagens stängningskurs. Hittills i år har New Wave rasat fallit nära 15 procent på börsen.

Bankens andra favoriter i konsumentsektorn är spelutvecklaren Embracer och vitvarujätten Electrolux.

Samtidigt poängterar Swedbank att man fortsatt ”ser goda förutsättningar” för en gradvis vinståterhämtning i H&M och därmed stöd för ytterligare kursuppgång. Banken upprepar även rekommendationen köp.

”Men på relativ basis förordar vi för stunden New Wave”, tillägger Swedbank i portföljuppdateringen.

Sedan årsskiftet har H&M-aktien avkastat drygt 18 procent. Stockholmsbörsen har mäktat med en uppgång på 4,8 procent under samma period.

Som namnet antyder består portföljen av bankens favoritaktier de olika sektorerna på Stockholmsbörserna med en placeringshorisont på ett år. Portföljen uppdateras vanligtvis varannan vecka.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera