tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Efter kurskollapsen: Viaplay presenterar ny verksamhetsmodell

Publicerad: 28 juni 2023, 09:45

Foto: Viaplay

Strömningsbolaget Viaplay antar en ny nordisk landsbaserad verksamhetsmodell från och med den 1 juli. Det framgår av ett pressmeddelande. Beskedet ger aktien ett kraftigt lyft på Stockholmsbörsen.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Modellen kommer att möjliggöra en förbättrad operativ effektivitet och resultat, uppger strömningsbolaget i ett pressmeddelande. Viaplay skriver att den nya modellen även bidrar till ett ökat fokus på utveckling av marknadsrelevanta produkterbjudanden samt påskyndar den pågående översynen av koncernens verksamhet och avkastning på investeringar.

"Den nya modellen kommer att baseras på nationella ledningsgrupper med fullt ansvar för den dagliga verksamheten och den strategiska utvecklingen av verksamheterna, inklusive full insyn och ansvar för försäljning, kostnader, lönsamhet, kassaflöden, innehåll, marknadsföring och hr", fortsätter strömningsbolaget i pressmeddelandet.

En uppdatering av koncernens mål på medellång sikt kommer att lämnas senast i samband med offentliggörandet av resultat för det andra kvartalet den 20 juli.

Viaplay-aktien gick omedelbart från en uppgång på drygt 2 procent till närmare 9 procent. Vid stängning noterade aktien upp drygt 10 procent.

Bolagets vinstvarning för andra kvartalet den 5 juni ledde samma dag till en kurskollaps på nära 63 procent. Sedan årsskiftet har drygt 67 procent av börsvärdet gått förlorat.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera