torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Dussinet fullt från Börsveckan

Publicerad: 8 mars 2010, 13:27

Sex köp och sex avvakta är veckans rekommendationer från Börsveckan som bland annat tittat på betalningslösningar och spelbolag.

Ämnen i artikeln:

AktietipsetBörsveckan

AB

Anna Blomén


Bland bolagen som får betyget avvakta är Geveko. Där finns för många osäkerhetsfaktorer, som villkoren för en kommande nyemission och interna kostnadssänkningar.

För betalningsbolaget Dibs ser Börsveckan snabb och lönsam tillväxt, vilket motiverar ett p/e-tal på 18. Det är högt men om man ser ett år framåt i tiden sjunker värderingen till 14,5 gånger vinsten, skriver Börsveckan och ger betyget köp.

Ett annat betalningsbolag är Paynova. Efter ett trassligare 2009 ser det ljusare ut, men det finns fortfarande mycket att bevisa för bolaget som Börsveckan tycker gör att man kan vänta med aktieköp.

Ett annat bolag med struligt 2009 är Entraction, vilket visat sig i bokslutet. Börsveckan identifierar Entractions problem som positionen som mellanhand mellan programvarubolag och operatörer. Därför blir rekommendationen avvakta men med tillägget att aktien har potential om tillväxten återkommer.

Ytterligare ett spelbolag är Redbet. Tillbaks på banan, men för litet menar Börsveckan. Minst 10 000 aktiva kunder krävs, vilket innebör mer än fördubblad kundstock. Rekommendationen blir avvakta.

Hifab är visserligen mer byggberoende än konkurrenterna, men har inte egen produktionspersonal. Det gör riskerna något mindre. En svag historia gör att bolaget ändå inte är köpvärt menar Börsveckan men uppgraderar ändå från sälj till avvakta.

Köp Intellecta eftersom sänkta kostnader kan ge en vinst som räcker till ett P/e-talet på knappt 9. Det är billigt. Ett rättvisare P/e-tal hade varit 11. Potential redan på ett års sikt enligt Börsveckan.

Swedol däremot har en försäljning som inponerar på Börsveckan, som drar slutsatsen att det kan innebära högre etableringstaks. Goda vinstutsikter ger betyget köp.

Tradedoubler är ingen populär aktie, och Börsveckan håller med. Rekommendationen är avvakta för den som inte tror på en riktig vändning i bolaget.

Poolia är ett bolag som drabbats av lågkonjunkturen, men gjord de omstruktureringar som behövs för att hänga med i en snabb uppgång. Det finns alltså utrymme för resultatuppgång och rekommendationen blir köp.

Softronic har för ett tjänstebolag den höga värderingen 10 gånger vinsten och dessutom en 6,5-procentig uthållig direktavkastning. Bolaget bör klara branschens strukturproblem bra och rekommendationen blir därmed köp.

Till slut rekommenderar Börsveckan till köp av Aktietorgets Mähler .

PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera