torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

DI ser köpläge i Gränges

Publicerad: 7 november 2016, 07:43

Foto: istockphoto

Sedan börsnoteringen för två år sedan har Gränges aktie fördubblats och sommarens köp av Noranda väntas ge bolaget fortsatt medvind.


Nyhetsbyrån Direkt


Det skriver Dagens Industri som rekommenderar köp av aktien, något tidningen även gjorde i samband med Gränges notering för två år sedan.

Köpet av Noranda infriade önskemålet om att etablera en egen tillverkning på den amerikanska marknaden och fördubblade bolagets omsättning.

”Det lånefinansierade förvärvet höjer förvisso den finansiella risken, men givet att Gränges samtidigt blir mindre konjunkturkänsligt och planerar att amortera ned skulderna till målintervallet 2018 oroar det inte oss överdrivet mycket”, heter det i analysen.

Gränges resultaträkning blir svår att jämföra mellan åren eftersom att Noranda konsoliderades från och med slutet av augusti och dras med stora engångskostnader samtidigt som en stor positiv skatteeffekt i Kina drar upp nettovinsten.

Helåret 2017 är därför en bättre måttstock för nya Gränges menar tidningen och spår en nettovinst runt 600 miljoner kronor, eller 8 kronor per aktie. Detta skulle ge ett p/e-tal på låga 10,5, resonerar tidningen vidare.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera