torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Di ser 40-procentig uppsida i Intrum

Publicerad: 28 mars 2022, 05:23

Foto: Henrik Montgomery /TT

Efter flera dystra år visade kredithanteraren Intrum styrka med sin rapport för fjärde kvartalet. Omstöpningen av bolaget går bra och vinsterna kan fortsätta att växa framöver, skriver Dagens industri i en analys av aktien.


Nyhetsbyrån Direkt


Intrum är på väg att ersätta 55 gamla system med en ny teknisk plattform, konstaterar tidningen och tillägger att den nya plattformen vid årsskiftet hanterade omkring en femtedel av den totala volymen. DI tror att bolagets vinster kan fortsätta att öka med hjälp av ytterligare effektiviseringar och nya EU-regler med licensiering av bolag som sköter bankfordringar.

”Historiskt har Intrum klarat lågkonjunkturer bra, det handlar snarare om att tillväxten avtar än att fordringar skrivs av när arbetslösheten ökar”, skriver tidningen.

För 2022 och 2023 räknar tidningen med ökade vinster för bolaget och ett resultat på 34 kronor per aktie för 2023, vilket ger p/e 7.

”Om Intrum fortsätter att leverera i linje med fjärde kvartalet, kan mycket väl en värdering på tio gånger vinsten vara inom räckhåll”, skriver DI och rekommenderar köp med konstaterandet att den möjliga uppsidan är runt 40 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera