måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Di: Om Tobii lyckas kan kursen mångdubblas

Publicerad: 20 februari 2023, 06:34

Foto: Tobii

För teknikbolag är det sällan enkelt att hålla konkurrenterna borta. Tobii, som gjort det bra, närmar sig nu lönsamhet. "Om Tobii lyckas integrera sin mjukvara hos fler kunder kan kursen mångdubblas på några års sikt", skriver Dagens industri i analysen "Veckans aktie" i måndagens utgåva av tidningen där rekommendationen blir köp.

Ämnen i artikeln:

Tobii AB

Nyhetsbyrån Direkt


Om Tobii tar en order inom bilindustrin vore det ett gott tecken då det skulle ge ytterligare bekräftelse för bolagets teknikhöjd, resonerar Di, som påpekar att den största risken är att tekniken blir förlegad, helt enkelt en basvara.

”Sony betalar uppskattningsvis 0,7 procent av slutpriset för ett vr-headset till Tobii, vilket är relativt mycket. Att Sony är villigt att tumma på sina marginaler för att få tillgång till tekniken bekräftar att den just nu inte är speciellt lätt att utveckla. Det bådar för god tillväxtpotential”, skriver Di.

Enligt analysen handlas Tobiis aktie, justerat för kassa och skulder, till knappt 1,4 gånger 2025-målet om att omsätta 1,5 miljarder kronor.

”Om man i stället räknar med att den kan handlas till 2,5 gånger omsättningen för 2024 finns det en uppsida på 35 procent”, skriver Di.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera