söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Di: Köpläge i fordonsunderleverantören

Publicerad: 26 mars 2018, 06:00

Foto: istockphoto

Den svenska fordonsunderleverantören Bulten står inför en ny tillväxtfas. Aktien har dessutom blivit 15 procent billigare i år och därmed är det köpläge. Det skriver Dagens industri i sin måndagsanalys.


Nyhetsbyrån Direkt


Osäkerheten är stor om vilka biltillverkare och underleverantörer som kommer ut som vinnare respektive förlorare när det gäller förbudet mot dieselbilar i städerna och elektrifieringen av bilparken. Enligt analysen bör dock Bulten ligga bra till eftersom det behövs mer är dubbelt så många fästelement i en elbil än i en bil med förbränningsmotor. Hybrider är förstås ännu bättre eftersom den innehåller två motorer.

På kort sikt kan Bultens lönsamhet komma att pressas av bland annat stigande råmaterialpriser, men det kursfall som varit sedan årsskiftet bör aktiemarknaden ha tagit höjd för denna risk.

På lite längre sikt framstår dagens värdering av Bulten, med ett p/e-tal på 12 på årets vinst samtidigt som bolaget är obelånat och har en historik av att växa dubbelt så snabbt som bilmarknaden, som en bra affär menar Dagens industri.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera