fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

De nordiska favoriterna

Publicerad: 10 december 2013, 13:01

Mäklarfirman Kepler Cheuvreux ser över sina nordiska favoritaktier inför 2014 och uppdaterar sin så kallade Nordic Selected list, som nu innehåller fem bolag. Två av dem är svenska.


Nyhetsbyrån Direkt


”Vi introducerar vår nya Selected list baserad på den politiska och makroekonomiska utveckling vi väntar oss under det kommande året. Vi minskar till bara fem namn”, skriver Cheuvreux.

Atlas Copco och Ericsson finns med på den förkortade listan. Därtill kommer danska Chr Hansen och Danske Bank samt norska Subsea 7.

Ut från den tidigare versionen av listan åker Electrolux, Kinnevik, Metso, Stora Enso och Teliasonera.

Atlas favorit

Atlas Copco är Kepler Cheuvreux favoritaktie inom den nordiska verkstadssektorn.

”Bolaget har en väsentlig exponering mot eftermarknaden och en väl fungerande affärsmodell med stark motståndskraft, men är flexibelt nog att tillvarata tillväxtmöjligheter när de dyker upp”, motiverar firman betyget.

Attraktivt pris

För nätverkstillverkaren Ericsson är bedömningen att kurser runt 80 kronor utgör en attraktiv nivå att köpa aktien. På tisdagen handlas Ericsson strax under 79 kronor.

Efter flera år med en svår omvärld förbättras nätverksmarknaden gradvis tack vare förbättrad prisdisciplin bland säljarna, en kraftig ökning av mobil datatrafik, förbättrad efterfrågan från operatörer i Europa, ett fortsatt stabilt USA samt stora 4g-investeringar i Kina och Brasilien, menar Cheuvreux.

Vad gäller Danske Bank är det den förbättrade danska fastighetsmarknaden och bankens beslut att lämna Irland som lockar.

Ingredienstillverkaren Chr Hansen står inför en lång period med god strukturell tillväxt och bolaget är känt för sin generösa utdelningspolicy, fortsätter Cheuvreux.

Oljeservicebolaget Subsea 7:s plats på favoritlistan förklaras av att bolaget har en rekordstor orderbok och handlas till en väsentlig rabatt gentemot sektorkollegorna.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera