fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Därför ökar han i Volvo

Publicerad: 16 september 2014, 11:18

Foto: Annika af Klercker /TT

Investeringsfonden Cevian Capitals chef Christer Gardell tycker att Volvoaktien är billig och ökar därför fondens innehav i bolaget.

Ämnen i artikeln:

Volvo

Nyhetsbyrån Direkt


Cevian ökar sitt ägande i Volvo till 5,1 procent av kapitalet och 12,9 procent av rösterna. Christer Gardell upprepar att han tror att Volvo kommer att lyckas genomföra sitt omfattande lönsamhetsprogram.

”Vi ökar för att vi tycker att aktien är billig och vi tror att Olof Persson och Carl-Henric Svanberg kommer att gå i land med det ambitiösa program de har för att förbättra Volvos lönsamhet”, säger Christer Gardell till Nyhetsbyrån Direkt.

Han upprepar vidare att han tror att Volvo kommer att klara att visa en tvåsiffrig rörelsemarginal nästa år.

”Den ska nås nästa år. I år är ett år av genomförandet av programmet och nästa år kommer resultatet”, säger Christer Gardell.

Tror du att en tvåsiffrig rörelsemarginal kan nås i slutet av 2015?

”Jag tror att de kan takta in på marginalen lite tidigare, om vi antar ett relativt stabilt makroläge. I slutet av nästa år låter väldigt sent”, säger han.

Vet du hur Volvo ligger till med åtgärderna?

”Nej, jag har svårt att exakt veta om programmet ligger lite före, efter eller enligt plan. Det jag vet är att ambitionsnivån är hög, tempot högt och åtagandet starkt. Jag räknar med att målen nås”, säger Christer Gardell.

Han uppger att det råder en samsyn mellan bolagets ledning, styrelse och ägare om att målen ska nås ”så fort som möjligt”.

Andra ägare, som Capital Group, verkar ha tappat tålamodet och minskat sitt innehav i Volvo.

”Det är tydligt att andra har ledsnat och därför har vi haft läge att öka”, säger han.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera