torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Danska smyckesjätten vinstvarnar

Publicerad: 7 augusti 2018, 07:10

Foto: istockphoto

Det danska smyckesbolaget Pandora vinstvarnar. Det framgår av ett pressmeddelande på måndagen strax efter dansk börsstängning på måndagen. Aktien föll brant när handeln på Köpenhamnsbörsen inleddes på tisdagen.

Ämnen i artikeln:

Pandora A/SVinstvarning

Nyhetsbyrån Direkt


Bolaget spår nu en försäljningstillväxt på 4-7 procent i lokal valuta under helåret 2018 samt en ebitda-marginal på runt 32 procent. Det kan ställas mot tidigare prognos om en försäljningstillväxt på 7-10 procent i lokal valuta samt en ebitda-marginal på runt 35 procent för innevarande helår.

För det andra kvartalet släpps faktiska siffror på en omsättning om 4.819 miljoner danska kronor, motsvarande 4 procents lokal tillväxt, och en ebitda-marginal på 31,1 procent.

Pandora kommer publicera sin halvårsrapport den 9 augusti istället för som tidigare annonserat den 14 augusti.

Enligt Inquiry Financials konsensustjänst med senaste uppdatering per den 6 augusti väntades nästan 35 procents ebitda-marginal för i år med en väntad årsomsättning på 24,1 miljarder danska kronor.

För det andra kvartalet väntades 4.991 miljoner danska kronor i omsättning och över 32 procents ebitda-marginal, enligt Inquiry Financial.

Lanserar sparprogram

På tisdagsmorgonen aviserade Pandora dessutom ett sparprogram som ska sänka de årliga kostnaderna med cirka 150 miljoner danska kronor från 2019. Som ett resultat av programmet kommer 397 av Pandoras 27.000 anställda att sägas upp, enligt ett pressmeddelande.

Bland åtgärderna som vidtas nämner bolaget bland annat stärkt samarbete mellan försäljning, marknadsföring och handelsvaror, samt att mer resurser ska tillföras prioriterade områden som digitalisering och e-handel.

Pandoras aktie föll nästan 20 procent i den inledande handeln på Köpenhamnsbörsen på tisdagen.

Följ Pandoras aktie här:

null

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera