tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Chefsekonomen: Volatilitet att vänta resten av året

Publicerad: 21 september 2021, 14:46

Foto: T.Rowe Price

Svängningarna, volatiliteten, på exempelvis aktiemarknaden kan tänkas hålla sig på högre nivå under resten av detta år. Det ska däremot inte ses som ett tecken på att riskrallyt är på att ta slut. Det framhåller Nikolaj Schmidt, chefsekonom på förvaltningsbolaget T. Rowe Price, i ett strategibrev.


Nyhetsbyrån Direkt


”Jag bedömer att nedgångar ska ses som köplägen”, skriver han med påpekan att vi fortfarande är tidigt i en konjunkturell uppgångsfas.

Däremot är exempelvis Fed på väg att minska på sina månadsvisa tillgångsköp (”tapering”). Kombinerat med bland annat hur det amerikanska finansdepartementet ser det ut att agera framöver som att vi rör oss mot en mindre likvid värld.

”Vi lämnar en period av starkt stöd för risk tillgångar och låg volatilitet och går in i en tid där konjunkturcykeln fortfarande är stödjande men där minskade likviditetsförhållanden antagligen leder till högre volatilitet”, skriver Nikolaj Schmidt.

Enligt chefsekonomen är detta inte något som bör få investerare att sky risktillgångar.

”Jag bedömer att den nya volatiliteten kommer att ge lägen för investerare snarare än att det leder till en verklig ‘bear’-market”, skriver han.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera