måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Carnegies varning: Dags att sälja H&M

Publicerad: 30 september 2016, 13:16

Carnegie har blivit alltmer oroliga för att H&M:s problem är strukturella snarare än övergående, och fruktar att omsättningen inte kommer att återhämta sig på ett bra tag.


Nyhetsbyrån Direkt


Det skriver investmentbanken i fredagens sänkning av rekommendationen till sälj från behåll, och menar att detta kan innebära fortsatt sjunkande marginaler jämte resultat som i bästa fall ökar med ensiffriga procenttal.

Resultatet för det tredje kvartalet betecknas som mycket svagt, om än något bättre än det konsensus som sänktes kort inför rapporten.

På kort sikt väntas en uppdämd efterfrågan eventuellt påverka försäljningen positivt, men den svaga säsongsstarten och höga lagernivåer indikerar en risk för att fortsatta reor tynger marginalerna och grusar Carnegies förhoppningar om en stark återhämtning i intjäningen.

Något större utrymme för besvikelser finns inte nu, menar banken vidare och målar upp scenarion där både butiksexpansionsmål och utdelning kan tänkas hotade om den svaga utvecklingen av försäljningstrenden inte vänder.

Carnegie sänker sina estimat för 2017-2018 med 7-10 procent, och riktkursen till 220 från 250 kronor. I skrivande stund handlas H&M till kursen 245:50 kronor.

Diagram: H&M 2016-09-30

Källa: Infront.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera