söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Carnegie sänker Fingerprints riktkurs

Publicerad: 25 januari 2017, 08:23

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Carnegie sänker riktkursen för Fingerprint Cards till 45 kr från 51 kr. Rekommendationen sälj upprepas.

Ämnen i artikeln:

CarnegieFingerprint Cards

Nyhetsbyrån Direkt


Det framgår av en analys inför Fingerprint Cards bokslutsrapport, som väntas den 2 februari.

Carnegie uttrycker en oro kring FPC:s utsikter för 2017 efter vinstvarningen under fjärde kvartalet, vilket indikerade en asp-nedgång (genomsnittligt försäljningspriset) på 15-20 procent på årsbasis. Investmentbanken hänvisar också till uppgifter om att konkurrenten Goodix är alltmer aggressiv i sina försök att vinna marknadsandelar.

”Det finns således en risk på nedsidan till och med vad gäller den nedre delen av prognosen för 2017, vilken indikerar en 50-procentig marknadsandel och en bruttomarginal över 40 procent”, skriver Carnegie.

Carnegie räknar inte med att Fingerprint Cards gör några större ändringar i prognosen för 2017 i kvartalsrapporten, eftersom prognosen gavs sent under fjärde kvartalet 2016.

”Vi hoppas emellertid att ledningen kan ge mer klarhet kring hur den lageruppbyggnad som sågs det fjärde kvartalet 2016 kommer att påverka första halvåret 2017”, skriver Carnegie.

Investmentbanken konstaterar att rapporten för det fjärde kvartalet 2016 kan bli det första kvartalet med en sekventiell nedgång i intäkter, bruttomarginal och rörelseresultat efter den starka utvecklingen under 2015-2016.

För det fjärde kvartalet räknar Carnegie räknar med att Fingerprint Cards intäkter uppgår till 1,7 miljarder kr, vilket kan ställas mot guidningen om 1,6-1,8 miljarder kr. Bruttomarginalen väntas sjunka till 44 procent fjärde kvartalet, från 49 procent under tredje kvartalet, enligt Carnegie.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera