lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

BTS resultat föll något - skriver ned helårsprognosen

Publicerad: 18 augusti 2023, 05:19

Konsultföretaget BTS redovisar ett ebita-resultat på 106 miljoner kronor för det andra kvartalet 2023 (112).

Ämnen i artikeln:

BTSDelårsrapport

Nyhetsbyrån Direkt


Ebita-marginalen blev 15,1 procent (16,8).

Nettoomsättningen uppgick till 703 miljoner kronor (664). Rensat för valutaeffekter var nettoomsättningen oförändrad.

Resultatet efter skatt blev 61 miljoner kronor (68) och resultatet per aktie uppgick till 3:14 kronor (3:49).

Skriver ned helårsprognosen

BTS nedgraderar sina utsikter för 2023 och bedömer nu att resultatet för 2023 blir i linje med föregående år. Tidigare bedömning var att årets resultat skulle bli bättre än under 2022.

Det framgår av rapporten för det andra kvartalet.

BTS vd Jessica Skon hänvisar bolaget försiktighet till att kundernas avvaktande hållning har spridit sig från BTS Nordamerika till BTS Europa och några länder i BTS Övriga marknader.

"Med detta sagt, och efter att ha sett de tidiga resultaten av våra effektiviseringsinitiativ, är jag säker på att BTS inte 'slösar bort en avvaktande marknad' – vi gör förbättringar inom våra fokusområden som kommer att bidra till förbättrade marginaler på sikt", skriver vd:n.

I BTS Europa pågår ett initiativ för kundansvariga för att öka tiden och kvaliteten i varje kundkontakt. BTS Nordamerika fortsätter sin diversifiering utanför tekniksektorn och BTS Övriga marknader noterar tillväxt i sin strategi med fokuskunder.

"Dessa ansträngningar kommer att fortsätta året ut för att skapa en större pipeline av affärer inför 2024. I det nuvarande utmanande marknadsklimatet fortsätter vi att vinna många kontrakt genom konkurrenskraftiga erbjudanden och vi har fortsatt kunnat upprätthålla våra prisnivåer, särskilt i BTS Nordamerika och BTS Övriga marknader", skriver Jessica Skon.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera