lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Börsveckan: Två köpvärda aktier

Publicerad: 27 september 2021, 05:35

Foto: Shutterstock

Börsveckan sätter köp på Fractal och Thunderful och ger rekommendationen sälj för Nepa. För Boule Diagnostics, Cedergrenska, Net Insight, Angler Gaming blir rekommendationen avvakta.

Ämnen i artikeln:

Angler GamingBoule Diagnostics ABFractal Gaming GroupNet InsightThunderful Group AB

Nyhetsbyrån Direkt


Fractal hade medvind från pandemin när bolaget kom till börsen i vintras men i år har baksmällan slagit till eftersom halvledarbristen har lett till en brist på grafikkort, vilket gjort att färre speldatorer byggs.

Börsveckan ser dock att det är en strukturellt växande bransch och menar att fraktproblemen och bristen på grafikkort är övergående problem.

Thunderful uppges komma med en del risk, men värderingen är inte allt för våldsam och förväntningarna har tonats ned. Börsveckan noterar att aktien antagligen är ett fynd på dagens nivåer om det kan leva upp till de finansiella målen.

Nepas börsvärde har stigit till 650 miljoner kronor och Börsveckan frågar sig om den fina utvecklingen verkligen motiverar en kursdubbling. Nästa år tror Börsveckan på en ”helt okej” tillväxt men en marginal som landar nära årets och skriver att Nepa mer liknar ett traditionellt konsultbolag än ett mjukvarudrivet sådant, vilket innebär att multiplarna ska ner. Med en nedsida på 20-30 procent blir rådet därför sälj.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera