lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Börsveckan: Tre köpvärda aktier

Publicerad: 1 november 2021, 06:17

Foto: Shutterstock

Köp Nobia, Autoliv och TF Bank men avvakta med Nilörn, SSAB och Munters. Det framgår av analyser i det senaste numret av Börsveckan.

Ämnen i artikeln:

AutolivKindred GroupMicro SystemationMuntersNilörngruppenNobiaSSABTF Bank AB

Nyhetsbyrån Direkt


Nobia lider av en svag brittisk marknad medan övriga marknader går rätt bra. Skulle den brittiska marknaden komma på fötter igen ser aktien undervärderad ut, skriver Börsveckan i en analys som landar i ett köpråd.

Nilörn har haft ett kanonår och kursen har mer än fördubblats. Men förlorade storkunder och utmaningar med ökade kostnader för insatsvaror kan bli besvärligt framgent. Värderingen sticker inte ut som hög men risken är att volatila Nilörn går mot ett vinsttapp nästa år, skriver Börsveckan och rekommenderar att avvakta med aktien.

Autoliv verkar i en konjunkturkänslig fordonsbransch som drabbas av bristen på komponenter och bilar när pandemin påverkar de globala produktionsanläggningarna. Aktien har halkat efter index. Lite för mycket, enligt Börsveckan som noterar att om man kan lyfta blicken 1-2 år framåt i tiden ser aktien köpvärd ut.

SSAB går starkt i takt med att den globala ekonomin återhämtat sig och priserna på stål skenat. Historiskt så har det dock lönat sig att plocka upp aktien när det ser lite mörkare ut på tillväxtfronten jämfört med nuvarande goda tider, skriver Börsveckan och avvaktar.

TF Bank har presenterat nya finansiella mål mot bakgrund av hög tillväxt i låneportföljen. Utsikterna att på dem är goda och trots fin tillväxt är värderingsmultiplarna attraktiva, enligt Börsveckan som sätter köp.

Munters hade ett motigt tredje kvartal och bolaget flaggar för fortsatt problem och till en värdering i linje med börsen som helhet. Börsveckan ser inget köpläge och avvaktar.

I en kommentar till delårsrapporter förra veckan råder Börsveckan till att fortsätta avvakta i Micro Systemation och att köprådet i Kindred håller.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera