torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Börsveckan: Tre köpvärda aktier

Publicerad: 15 november 2021, 06:44

Foto: Shutterstock

Börsveckan sätter köprekommendation på Fastator, Humana och Synsam i veckans utgåva. Däremot blir det avvakta för Pandox, Medivir, Advenica och Albert.


Nyhetsbyrån Direkt


Fastator är en udda fågel som ett transaktionsintensivt investmentbolag inom fastigheter. Bolaget har intressanta projekt på gång och värderas lågt, skriver Börsveckan som sätter rådet köp.

Vårdbolaget Humana fortsätter i rätt riktning med stabil tillväxt och fina lönsamhetsförbättringar. Till ev/ebit kring 9 för 2022 är aktien billig, anser Börsveckan som behåller sitt köpråd.

Pandox har tagit isig igenom den akuta pandemikrisen men affärsresandets återgång låter vänta på sig och aktien är inte uppenbart billig längre. Det anser Börsveckan som råder till att avvakta.

Synsam har en stark position som bäddar för god lönsamhet, och till ev/ebita 13 finns fin uppsida, enligt Börsveckan som sätter köpråd.

Medivir har gått från forskningsbolag på väg mot läkemedelsbolag och nu åter på forskningsrutan, denna gång inom onkologi. Värderingen är låg i absoluta tal, men det är lite svårt att räkna hem Medivir enkom på MIV-818, skriver Börsveckan som landar i rådet avvakta.

IT-säkerhetsbolaget Advenica har gynnats av hög efterfrågan, efter det att cyberattacker orsakat stora kostnader i samhället under de senaste åren. Börsveckan anser att aktien är rimligt värderad och avvaktar.

E-utbildningsbolaget Albert kan ståta med hög tillväxt, balansräkningen är i gott skick och marknadsutsikterna är goda. Värderingen är inte avskräckande men Börsveckan väljer att avvakta lite till med Albert för att se hur pågående internationalisering faller ut.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera