måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Börsveckan: Tre aktier att köpa

Publicerad: 3 februari 2020, 07:18

Foto: istockphoto

Börsveckan byter fot på två aktier i veckans utgåva, Collector och Bonava. Vidare får Enquest, Cloetta och Beijer Electronics köp medan Qleanair och TPG avvakta. Det framgår av det senaste numret av Börsveckan.

Ämnen i artikeln:

Beijer ElectronicsBonavaEnquestQleanAir Holding

Nyhetsbyrån Direkt


Börsveckan uppmärksammade redan i höstas de historiskt låga kreditreserveringarna hos Collector i en analys som landade i rådet avvakta.

”Nu tar banken en stor smäll just på grund av detta med ett rejält kursras som följd. Det luktar köpläge”, skriver Börsveckan och höjer aktien till köp.

För Bonava sänks dock rekommendationen till avvakta. Utöver en generellt blek utveckling under det fjärde kvartalet kom bostadsutvecklaren med en rejäl utdelningsminskning vilket väcker oro kring utsikterna för 2020.

”Värderingen är låg, men det ska den också vara givet osäkerheten”, skriver Börsveckan.

Oljebolaget Enquest värderas lågt i dag, vilket är delvis motiverat givet de politiska risker som sänker visibiliteten för investerare. Börsveckan anser dock att chanser ställt mot risker är tilltalande just nu och sätter spekulativt köp på aktien.

Qleanair har osäkra utsikter med tanke på att antalet rökare minskar. Däremot ser luftreningstekniken intressant ut. Men Börsveckan vill gärna se ett par stabila kvartalsrapporter innan det ändrar sin avvakta-rekommendation.

Cloetta lämnade en stark bokslutsrapport och aktien värderas tämligen beskedligt givet dess defensiva egenskaper. Börsveckan sätter köp.

IT-konsulten TPG (Time People Group) har haft hög tillväxt och bra börsresa sedan noteringen på NGM 2017. Innevarande år ser dock ut att bli mycket tuffare, och Börsveckan väljer att avvakta.

Beijer Electronics har haft en stark kursresa under hösten men lyckades inte infria höga förväntningar på bokslutskommunikén. Börsveckan anser att caset i bolaget på sikt är intakt och behåller köprådet på tolv månaders sikt.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera