måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Börsen stängd för helgen

Publicerad: 1 november 2019, 10:22

Handeln på Stockholmsbörsen kommer inte att återupptas på fredagen, enligt Nasdaq.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Stockholmsbörsen hade halvdag på fredagen, med anledning av röd helgdag på lördagen, och skulle ha stängt kl 13.

När Nasdaq fick tekniska problem och stoppade handeln på samtliga marknader i Norden och Baltikum kl 11, för att sedan återuppta den kl 13 kom beskedet att Stockholmsbörsen i stället skulle stänga kl 14. Nasdaq var dock tvungna att åter stoppa handeln 13.04 och nu är beskedet att Stockholmsbörsen inte kommer att öppna igen på fredagen.

Nasdaq planerar nu att släppa på handeln på de marknader som inte har halvdag på fredagen, och återkommer med besked om när.

Nasdaq under eftermiddagen att alla avslut som hann göras när handeln tillfälligt återupptogs igen klockan 13.00 kommer att makuleras.

Handeln pågick i fyra minuter

Nasdaq var tvungen att åter stoppa aktiehandeln i Norden och Baltikum omkring klockan 13.04, på grund av tekniska problem. Det framgick av ett meddelande cirka fyra minuter efter att handeln återupptogs.

Nasdaq meddelade tidigare i dag att aktiehandeln på de nordiska och baltiska Nasdaq-marknaderna skulle återupptas klockan 13.00 på fredagen, efter att ha stoppats på grund av tekniska problem vid 11-tiden. Börsdagen skulle förlängas till klockan 14.00, då ordinarie börsstängning i dag var 13.00.

Alla marknader berördes

Nasdaq stoppade handeln första gången strax efter klockan 11 på sina aktiemarknader i Norden (Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Island) och Baltikum (Lettland, Estland och Litauen) på grund av tekniska problem.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera