söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Blankarnas favoriter

Publicerad: 13 februari 2013, 11:45

Ett visst medicinteknikbolag är fortfarande en av blankarnas absoluta favoriter och nu börjar också aktiekursen falla igen. Men det finns också fler bolag som blankats rejält under den senaste tiden.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Medicinteknikbolaget Elekta har varit flitigt förekommande på Finansinspektionens blankningslista sedan den började publiceras i november. Blankarna har också delvis fått rätt i sin tro på lägre kurser.

I början av året föll aktien rejält och kostade som minst 93,60 kronor. Sedan har aktien stigit igen och har som högst legat på 103,20 kronor. Men den senaste veckan har många blankare börjat spekulera i att aktien ska falla igen.

Sedan i torsdags har totalt 19 stora blankningsaffärer rapporterats till Finansinspektionen. Fem av dessa gäller just Elekta. I förrgår blankade till exempel Greenlight Capital en nettoposition mostvarande 2,26 procent av Elektas totala aktiekapital.

Kursen har också fallit något de senaste dagarna även om aktien är marginellt upp i dag. Troligen hoppas dock blankarna på att kursen ska falla ytterligare. Elekta rapporterar den 5 mars.

Andra favoriter

Men det är inte bara Elekta som lockar blankarna. BlackRock lär till exempel vara nöjda med att de blankade Husqvarna i slutet av förra veckan. I dag kom bolaget med en svag rapport och aktien faller tungt.

I morgon kommer Haldex med sin rapport och den senaste veckan har både BlackRock och Pan Capital blankat positioner i aktien.

Samtidigt kan man konstatera att det inte alltid går som blankarna vill. Pan Capital blankade Lindab i slutet av förra veckan men i dag rusar aktien nästan 6 procent efter en stark rapport.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera