lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Blandad utveckling på Wall Street

Publicerad: 22 april 2015, 04:54

Foto: Richard Drew /AP-TT

USA-börserna gick åt skilda håll på tisdagen. Hälsovårdsbranschen toppade indexen på hopp om ökad aktivitet i sektorn efter israeliska Tevas bud på Mylan.


Nyhetsbyrån Direkt


Dow Jones Industrial Average stängde 0,5 procent lägre på 17.950 medan det bredare S&P500 backade 0,1 procent till 2.097. Teknikpräglade Nasdaq Composite höjdes däremot med 0,4 procent till 5.014.

Omsättningen uppgick till 690 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1,7 miljarder på Nasdaq.

”Folk har gått för långt vad gäller att sänka sina resultatprognoser för USA-bolagen. Det kan ge marknaden en kortsiktig återhämtning när fler rapporter kommer in. Men jag är ändå orolig för tillväxten under de kommande kvartalen i och med den ekonomiska nedgången samt den böljande dollarn”, sade Francois Savary, investeringschef på Reyl & Cie, till Bloomberg News.

Mylan steg kraftigt sedan Teva bekräftat att det lägger ett kombinerat kontant- och aktiebud på Mylan. Aktien stängde 8,8 procent högre.

Yahoo rapporterade i samband med börsens stängning ett justerat resultat på 0:15 dollar per aktie, vilket var 3 cent lägre än analytikernas snittprognos. Försäljningen exklusive intäkter delade med partners föll 4 procent till 1,04 miljarder dollar, vilket också var lägre än väntat. Aktien backade i efterhandeln och handlades där till omkring 43:85 dollar att jämföra med den officiella stängningskursen 44:49.

Facebook aviserade på tisdagskvällen att företaget kommer att förändra hur tjänsten presenterar användarnas nyhetsflöden. Ändringarna görs enligt Facebook med hänsyn till hur användarna upplever sina nyhetsflöden i dag. Aktien slutade 0,6 procent upp. Facebooks kvartalsrapport väntas på onsdag i denna vecka.

Kemitillverkaren DuPont varnade för att den starkare dollarn kommer påverka bolaget negativt under 2015. Aktien föll 3,0 procent.

Även försäkringsbolaget Travelers backade, med 4,0 procent, sedan företaget presenterat ett sjunkande resultat för första kvartalet. Ännu motigare var det för motorcykeltillverkaren Harley-Davidson, som sjönk med hela 9,8 procent efter att sänkt helårsestimatet för leveranser av motorcyklar.

På räntemarknaden var räntan på en tioårig amerikansk statsobligation upp 2 punkter till 1,91 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera