lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Blandad utveckling på Asiens börser

Publicerad: 23 april 2015, 05:43

Foto: Katsumi Kasahara /AP

Asienbörserna utvecklades blandat på torsdagen, med Nikkei i Japan i stort sett oförändrat vid svensk morgon och Kinabörserna något uppåt. Taiwanbörsen steg tydligast; med ett par procent.


Nyhetsbyrån Direkt


Illavarslande kinesisk statistik publicerades: PMI sjönk till 49,2 i april enligt ett snabbestimat från HSBC, lägre än väntade 49,6. Nivån var den lägsta på ett helt år, och indikerar att den kinesiska ledningens ansträngningar att dämpa landets ekonomiska inbromsning än så länge inte har gett något större effekt i tillverkningsindustrin.

”Tillväxtmomentum är fortsatt svagt, vilket gör att fortsatta policylättnader är nödvändiga. Nästa steg kan mycket väl bli en räntesänkning, något jag tror att de kommer att göra under kvartalet”, sade Zhao Yang, chefekonom för Kina vid Nomura i Hongkong, till Bloomberg News.

Statistiken åtföljdes i förstone av börsnedgångar, men efterhand verkade räntesänkningsbetingad optimism ta överhanden och Kinabörserna var tydligt upp.

På bolagsnivå gick finansbolag som Cathay och Shiiinhan Financials jämte Kia Motors bäst i Asia Apex 50-indexet, medan kasinobolag som Sands och Galaxy backade mest. Hyundai Motors aktie steg nästan 3 procent trots en rapport som var svagare än väntat, med vinstminskningar efter bland annat lägre Kinaleveranser och negativa valutaeffekter i form av brasiliansk realförsvagning mot den koreanska wonen.

Marknadstemperatur klockan 07:30:

MSCI Asia Apex 50 +0,6%
Nikkei 225 +0,0%
Hongkong Hang Seng +0,5%
Kinas Shanghai Comp +0,5%
Kinas Shenzhen Comp +1,1%
Taiwan Taiex +2,0%
Sydkorea Kospi +1,3%
Indien BSE Sensex 30 -0,1%
Singapore Straits +0,2 %
Australia S&P/ASX200 -0,1%

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera