lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

BE Group dagens vinnare efter omvänd vinsvarning

Publicerad: 9 september 2021, 07:52

Foto: Shutterstock

Onsdagskvällens omvända vinstvarning från BE Group har fått aktien att lyfta tvåsiffrigt och är dagens vinnare på Nasdaq Stockholm.


Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


BE Groups rörelseresultat bedöms överträffa bolagets lönsamhetsmål beroende på ökande efterfrågan, stigande stålpriser och förbättrade marginaler för det tredje kvartalet 2021.

Baserat på koncernens resultat per augusti, uppskattas rörelseresultatet inklusive lagervinster öka väsentligt och uppgå till minst 200 miljoner kronor (4).

Under det första halvåret ökade BE Groups nettoomsättning med 22 procent i förhållande till i fjol. Rörelseresultatet ökade till 244 miljoner kronor (17) motsvarande en rörelsemarginal på 9,7 procent (0,8).

Fortsatt stigande stålpriser medförde lagervinster på 43 miljoner kronor (-13) och det underliggande rörelseresultatet ökade till 201 miljoner kronor (70).

”Vi bedömde att efterfrågan fortsatt skulle vara hög in i tredje kvartalet och i år ser vi även att de säsongsmässiga effekterna av semesterperioden uteblivit. Juli och augusti har varit två starka månader och det finns inget som tyder på att september kommer bli sämre,” kommenterar bolaget vd och koncernchef Peter Andersson i pressmeddelandet.

Rapporten för tredje kvartalet kommer att publiceras den 21 oktober.

Vid halv-tiotiden på torsdagsförmiddagen hade aktien stigit drygt 15 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera