onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Bättre än väntat för SCA

Publicerad: 29 oktober 2015, 07:33

Foto: SCA

Hygien- och skogsjätten SCA:s underliggande resultat för det tredje kvartalet var cirka 4 procent starkare än väntat i SME Direkts prognossammanställning.


Nyhetsbyrån Direkt


Det tredje kvartalet 2015 uppvisar en god organisk försäljningstillväxt, ett högre rörelseresultat och ett högre operativt kassaflöde jämfört med samma period föregående år”, konstaterar vd Magnus Groth i delårsrapportens vd-ord.

Framför allt var det affärsområdet Personliga hygienprodukter som överträffade analytikernas prognoser, med Mjukpapper och Skogsindustriprodukter bara var något bättre än väntat.

”Den organiska försäljningstillväxten uppgick till 5 procent till följd av god tillväxt för både Personliga hygienprodukter och Mjukpapper”, skriver Magnus Groth vidare.

Tillväxtmarknaderna stod för en organisk tillväxt om 12 procent, men även på de mogna marknaderna ökade försäljningen organiskt, med 3 procent.

Därmed visar bolaget fortsatt god organisk tillväxt, efter att under det första kvartalet växt med 6 procent och under det andra med 5 procent.

SCA-chefen forsätter att betona vikten av innovation och nya produkter. Under kvartalet har bolaget introducerat åtta innovationer och produktlanseringar.

På den negativa sidan noteras effekter av högre råvarukostnader, främst till följd av en starkare dollar.

SCA:s rörelseresultat exklusive jämförelsestörande poster blev 3.471 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2015. Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat på 3.323 miljoner kronor, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten.

Den justerade rörelsemarginalen blev 11,9 procent. Väntat var 11,5 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera