torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Bättre än förväntat av Mekonomen

Publicerad: 11 maj 2022, 06:42

Bilservicebolaget Mekonomen redovisar ett rörelseresultat på 190 miljoner kr och en rörelsemarginal om 6 procent för det första kvartalet 2022.

Ämnen i artikeln:

Mekonomen

Nyhetsbyrån Direkt


Analytiker hade i genomsnitt räknat med 171 miljoner kr och en marginal om 5,5 procent, enligt Infronts sammanställning inför delårsrapporten.

Rörelseresultatet inkluderar inga engångsposter och inga sådana var heller förväntade.

Nettoresultatet var 121 miljoner kr jämfört med väntade 108 miljoner.

Intäkterna uppgick till 3 155 miljoner kr, vilket kan jämföras med förväntade 3 099 miljoner kr.

Mekonomens kassaflöde för det första kvartalet har påverkats negativt till följd av uppbyggnad av säkerhetslager för att motverka effekter av störningar i leveranskedjor. Det skriver bolaget i delårsrapporten.

Det osäkra världsläget har däremot inte i någon större omfattning påverkat försäljningen i kvartalet, noterar Mekonomen.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -138 miljoner kr för perioden (179).

Restriktioner relaterade till covid-19 har påverkat både kvartalet och jämförelseperioden, men i varierad utsträckning i de olika affärsområdena.

”Jag är glad att konstatera att Mekonomen Group står starkt, trots osäkerheter i vår omvärld. Årets tre första månader följer vår tydliga plan mot ökad lönsamhet: Aldrig tidigare har vi levererat ett lika starkt resultat för ett första kvartal. Vi når denna nivå trots en avvaktande marknadsutveckling i spåren av covid-19 och effekterna av Rysslands invasion av Ukraina”, skriver vd Pehr Oscarson i rapporten och fortsätter:

”Blickar vi framåt är jag optimistisk. Mekonomen Group har goda möjligheter att stärka sin position ytterligare genom bland annat investeringar i ökad tillgänglighet för våra kunder. Sammantaget förväntar vi oss en fortsatt god underliggande efterfrågan på våra produkter och tjänster.”

Styrelsen i Mekonomen föreslår namnbyte – till Meko. Förutsatt att bolagsstämman bifaller förslaget kommer namnbytet att ske, framgår av rapporten.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera