onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Balco höjde försäljningen 19 procent

Publicerad: 14 maj 2020, 05:39

Balkongbolaget Balco redovisar ett resultat efter skatt på 25,2 miljoner kr för det första kvartalet 2020 (19,8). Resultatet per aktie uppgick till 1,23 kr (0,98). Bolaget är relativt opåverkat av covid-19 och planerar för fortsatt god tillväxt under året, enligt kvartalsrapporten.


Nyhetsbyrån Direkt


Rörelseresultatet blev 34,2 miljoner kr (27,0) och rörelsemarginalen var 10,7 procent (10,0).

Nettoomsättningen uppgick till 321 miljoner kr (270). Försäljningstillväxten var 19 procent. Orderingången uppgick till 341 miljoner kr (362).

Begränsad coronapåverkan

Covid-19 har hittills påverkat balkongbolaget Balco i begränsad omfattning. Samtliga produktionsenheter är i full drift och projekten löper enligt plan. Orderingången i första och hittills i andra kvartalet har dock påverkats av framflyttade stämmor. Det skriver bolaget i delårsrapporten.

”Vi har haft en viss fördröjning av orderingång under första kvartalet i och med restriktioner på mötesstorlekar i olika länder”, skriver bolagets vd Kenneth Lundahl.

Bolaget har infört en mängd åtgärder avseende röstningsmöjligheter och med bättre väder har det dessutom nu fått möjlighet till att ha stämmor utomhus.

”Fortsatt lönsam tillväxt”

”Vi kommer dock att ha en fördröjning av vissa stämmor även under andra kvartalet som påverkar vår orderingång något. Vi bedömer dock att vår orderstock skall vara över 1,5 miljard kronor även efter det andra kvartalet”, skriver Kenneth Lundahl.

Under första kvartalet var Balcos orderingång 341 miljoner kr (362) och orderstocken växte med drygt 20 miljoner kr till 1,56 miljarder kr.

Under rubriken ”utsikter” i rapporten skriver Balco att en ”stor orderstock och stark finansiell ställning ger bra möjligheter för fortsatt lönsam tillväxt under 2020”.

Tidigare har Balco meddelat att det återkallar sitt utdelningsförslag.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera