söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Axel Johnson kliver över 30 procent i Dustin – ska lämna budpliktsbud

Publicerad: 27 juni 2023, 12:38

Mia Brunell Livfors, vd för Axel Johnson.

Foto: Bengt Alm

Axel Johnson-koncernen har ökat sitt ägande i Dustin till 30,5 procent och passerar därför gränsen för budplikt. Ett budpliktserbjudande på 28,50 kronor per aktie kommer att lämnas inom kort, uppger koncernen i ett pressmeddelande där man skriver att det ökade ägandet inte motiveras “av något ambition” att köpa samtliga aktier i bolaget. Dustin rusade efter beskedet.

Ämnen i artikeln:

Dustin

Privata Affärer / Nyhetsbyrån Direkt


Axel Johnson har på tisdagen, genom det helägda dotterbolaget Axmedia, köpt ytterligare 2 miljoner aktier i Dustin till kursen 28:50 kronor. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare på tisdagen rapporterat om en storpost i Dustin som internmäklades av SEB på just 2 miljoner aktier.

Dustin handlades efter rapportsläppet på morgonen slagigt på Stockholmsbörsen under tisdagen. Efter beskedet om Axel Johnsons-koncernen aktieköp lyfte Dustin rejält och stängde slutligen upp drygt 12 procent.

Efter affären äger Axel Johnson drygt 34,7 miljoner aktier i Dustin, motsvarande 30,5 procent av aktierna och rösterna. Det kan jämföras med tidigare 28,7 procent.

Axel Johnson har varit aktieägare i Dustin sedan 2015. Året därpå blev koncernen den enskilt största ägaren i bolaget.

"Ökningen av Axel Johnsons ägande till 30,5 procent motiveras inte av någon ambition att förvärva samtliga aktier i Dustin, utan av en stark tro på Dustins position och framtidsutsikter, och Axel Johnsons ambition att som långsiktig och engagerad huvudägare stödja Dustins fortsatta tillväxt och utveckling", heter det i pressmeddelandet.

Axel Johnson uppger vidare att det, oaktat budets exakta utfall, kommer att vara en dedikerad huvudägare i Dustin med fokus på bolagets framtida utveckling och värdeskapande för samtliga aktieägare.

Axel Johnson har anlitat SEB Corporate Finance som finansiell rådgivare och Vinge som legal rådgivare.

Läs mer: Försäljningsmiss från Dustin – vd flaggar för utebliven utdelning

Läs mer: Dustin förlänger kreditfacilitet på totalt 5,4 miljarder kronor

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera