torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Autoliv drar ned på personalstyrkan

Publicerad: 8 juni 2023, 06:19

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv accelererar sina globala åtgärder för att minska kostnaderna, speciellt inom den europeiska verksamheten. Bolaget drar ned personalstyrkan med upp till 11 procent globalt.


Nyhetsbyrån Direkt


Åtgärderna ger stöd åt Autolivs finansiella mål på medellång och lång sikt, uppger bolaget. Autoliv upprepar också sina mål för helåret 2023.

Bolaget räknar med att åtgärderna leder till att antalet ”indirekta” anställda kommer att minska med upp till 2.000 positioner globalt, motsvarande cirka 11 procent. Av dessa väntas 1.000 positioner vara i Europa. Alla divisioner och funktioner kommer dock att påverkas av åtgärderna, skriver Autoliv och uppger att de första neddragningarna kommer att ske under 2023.

Antalet ”direkt” anställda globalt väntas minska med 6.000 positioner, eller omkring 11 procent av bolagets totala antal ”direkt” anställda.

Autoliv räknar med att åtgärderna kommer att vara fullt implementerade 2025 och ha en återbetalningstid på 1-2 år, heter det i pressmeddelandet.

Neddragningarna kommer att påverka Autolivs personal baserade på kontoren, tekniska center, fabrikerna, inklusive ledande positioner på alla nivåer, enligt vd Mikael Bratt.

Vidare uppger Autoliv att bolaget fortsätter att förhandla med kunder för att säkra priser som reflekterar inflationen och korrigerar strukturella prisskillnader. Dessa förhandlingar fortskrider som planerat, uppger bolaget och tillägger att kundförhandlingarna i Europa är högst prioriterade och dessa står också för den största utmaningen.

Autoliv håller en kapitalmarknadsdag måndagen den 12 juni.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera