söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktier

Atrium Ljungbergs förvaltningsresultat högre än väntat

Publicerad: 14 april 2023, 05:39

Foto: Henrik Montgomery /TT

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg redovisar ett förvaltningsresultat på 326 miljoner kronor i det första kvartalet 2023. Väntat var 298 miljoner, enligt Infronts sammanställning av mellan fyra och sju analytikers estimat.

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Nyhetsbyrån Direkt


Hyresintäkterna uppgick till 712 miljoner kronor. Det kan jämföras med förväntade 712 miljoner.

Driftsöverskottet blev 489 miljoner kronor. Här hade analytikerna räknat med 460 miljoner kronor.

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter uppgick till -401 miljoner kronor i det gångna kvartalet och nettoresultatet till -292 miljoner kronor, det sistnämnda fallet var 237 miljoner kronor förväntat.

Tänker inte sänka lägenhetspriserna

Det nya året har inletts med en positiv utveckling för svensk bostadsrättsmarknad. Det skriver Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs i rapportens vd-ord.

Under både februari och mars steg priserna på bostadsrätter med 1 procent respektive 2 procent. Prisutvecklingen på årsbasis ligger nu på –11 procent för bostadsrätter.

”Vi ser fortsatt ett lågt antal säljstarter av nyproducerade bostadsrätter, långt under medelvärdet de senaste sex åren”, skriver hon.

Antalet sålda bostäder är fortsatt på en betydligt lägre nivå än föregående år, men det börjar ljusna, enligt Annica Ånäs.

”Vi noterar en högre aktivitet sedan årsskiftet vilket visar sig genom fler intressenter och fler besökare på visningar. Hittills i år har vi tecknat fem bindande avtal med nya kunder och vi har inga planer på att sänka priserna på de lägenheter vi har till salu”, uppger hon.

Vad gälle kontorsmarknaden ser Atrium Ljungberg en fortsatt stor efterfrågan på kontorsytor i bra lägen.

”Samtidigt märker vi att företag har ett stort kostnadsfokus och vi har tagit emot uppsägningar motsvarande en årshyra om 45 miljoner kronor. Det finns risk för att riktningen går mot minskade kontorsytor och krav på ökad flexibilitet i hyreskontrakten”, skriver vd:n.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera